Vierkant Wiskundekamp
Kampen in 2022 zijn op:
Kamp A: 8 t/m 12 augustus
Kamp B: 1 t/m 5 augustus
Kamp C: 25 t/m 29 juli

WIS-je-dat?

Op deze pagina staan diverse PDF-bestanden met een kleine wiskundige vraagstelling uitgewerkt. Het aantal sterren staat voor de moeilijkheidsgraad van het onderwerp. De documenten zijn vrij te gebruiken voor niet-commerciële onderwijsdoeleinden, mits de bron vermeld wordt.

\(e^\pi>\pi^e\)

Door gebruik te maken van een raaklijn aan de logaritmische functie, zie je snel dat \(e^\pi>\pi^e\).

Archimedes, Pythagoras en... \(\pi\)

Een paar eeuwen voor Christus wist de Griek Archimedes al een fantastische benadering te maken van \(\pi\). Hij deed dat door veelhoeken met steeds meer zijdes in een cirkel te tekenen. Zo wist hij dat \(\pi\) tussen \(3\frac{10}{71}\) en \(3\frac{1}{7}\) moest liggen.