Vierkant Wiskundekamp
Kampen in 2024 zijn op:
Kamp A: 5 t/m 9 augustus
Kamp B: 29 juli t/m 2 augustus
Kamp C: 22 t/m 26 juli

KUN-je-dat?

Oefening baart kunst. Hieronder zijn online oefentoetsen te vinden voor verschillende vaardigheden op allerlei niveaus. De toetsen zijn direct te printen vanuit de browser, zodat ze ook op papier gemaakt kunnen worden.

Elke tien minuten wordt er vanzelf een nieuwe toets gegenereerd. Daarmee is er oneindig oefenmateriaal voor deze basisvaardigheden.

Deze toetsen zijn ook op maat verkrijgbaar met een handig nakijkmodel en eigen schoollogo. Neem daarvoor met mij contact op.

Omrekenen eenheden

Oefeningen met het omrekenen van eenheden. Aan de orde komen basiseenheden, vierkante en kubieke meters en liters, tijdseenheden en sommige (mogelijk) onbekende eenheden waarbij de systematiek van het voorvoegsel gewoon gevolgd moet worden.

Algebraïsche vaardigheden vwo 1

Oefeningen met het vereenvoudigen van algebraïsche uitdrukkingen. Aan de orde komen het elementair wegwerken van haakjes (distributiewet), rekenen met breuken en negatieve getallen, kwadraten en het omschrijven van procenten.

Algebraïsche vaardigheden vwo 2

Oefeningen met het oplossen van lineaire vergelijkingen. Aan de orde komen het wegwerken van haakjes, rekenen met breuken en negatieve getallen, het weghalen van kwadraten aan beide zijden van de vergelijking en het oplossen van een variabele in de noemer.

Ontbinden

Oefeningen met het ontbinden van kwadratische vergelijkingen. Alle opgaven zijn relatief eenvoudig te ontbinden in twee factoren.

Rechte lijnen

Oefeningen met het opstellen van vergelijkingen van rechte lijnen en het berekenen van snijpunten.

Rekenregels machten

Oefeningen met het toepassen van de rekenregels voor machten.

Sinus- en cosinusregel

Oefeningen met het toepassen van de sinusregel en de cosinusregel. Alle mogelijke variaties komen voor.
Zie ook dit hulpmiddel.