Vierkant Wiskundekamp
Kampen in 2022 zijn op:
Kamp A: 8 t/m 12 augustus
Kamp B: 1 t/m 5 augustus
Kamp C: 25 t/m 29 juli

Posters

Een fractal heeft iets magisch. Wiskundig en mooi. Daarom ideaal om aan de muur te hangen. De posters hieronder kunnen gedownload worden en zijn gratis voor persoonlijk of educatief gebruik. Het is dus niet toegestaan deze posters commercieel te gebruiken of er op welke manier dan ook geld voor te vragen.

Mandelbrot landschap

Het landschap op de afbeelding is gemaakt uit een mandelbrot-fractal. De kleurwaarde van de mandelbrot-fractal bepaalt de hoogte van het landschap. De bomen zijn ook fractaal volgens het principe van de Pythagorasboom, maar dan in drie dimensies.
Download dit poster in de verhouding 3:2 of in de verhouding 4:3.

Gevaarlijke functie

De functie \(e^z\) wordt pas echt interessant in het complexe vlak. Over de imaginaire as gaat het reële deel van deze functie oscilleren. Als het reële deel van \(z\) groot wordt, worden de oscillaties erg heftig. In functieland staat er daarom een hek en een bord om de argeloze wandelaar te waarschuwen voor dit gevaar.
Download dit poster.

Apolloniaans net

In een Apolloniaans net worden cirkels zodanig geplaatst dat ze elkaar precies raken. Dat kan ook in drie dimensies met bollen. Op dit poster wordt gestart met vier blauwe bollen, geplaatst op de hoekpunten van een tetraëder. Vervolgens worden steeds kleinere bollen toegevoegd, waarbij de grote bol steeds nauwkeuriger geconstrueerd wordt.
Download dit poster.