Vierkant Wiskundekamp
Kampen in 2022 zijn op:
Kamp A: 8 t/m 12 augustus
Kamp B: 1 t/m 5 augustus
Kamp C: 25 t/m 29 juli

WIS-je-dat?

Op deze pagina staan diverse PDF-bestanden met een kleine wiskundige vraagstelling uitgewerkt. Het aantal sterren staat voor de moeilijkheidsgraad van het onderwerp. De documenten zijn vrij te gebruiken voor niet-commerciële onderwijsdoeleinden, mits de bron vermeld wordt.

Echt fout!

Iedereen heeft geleerd hoe hij breuken moet optellen en vereenvoudigen. En misschien ook wel hoe je met wortels om moet gaan. Sommige dingen worden vaak fout gedaan. Maar is het antwoord dan ook altijd fout?

1, 2, 3, 4... kubus op papier

Een vierkant is plat en twee-dimensionaal. Een kubus is ruimtelijk en drie-dimensionaal. Wat nu als we de reeks voortzetten? Vier-dimensionaal?

Achteruit inparkeren

Een lastig probleem bij rijles. Maar hoe groot moet het gat tussen twee auto's zijn om nog nét in één vloeiende beweging achteruit in te kunnen parkeren?

Pythagorasboom

De klassieke Pythagorasboom is goed bekend. Maar hoe erg lijkt deze op een gewone boom, wanneer je deze uitbreidt naar drie dimensies? Het document bevat code om dit zelf in POV-ray te maken.

Tapijt van Sierpinski

Met een eenvoudige spreadsheet maak je een fractale afbeelding. In het document uitleg en screen shots.

Stenen stapelen

Stapel allemaal identieke stenen aan de rand van een tafel. Hoe ver kan de bovenste steen maximaal over de tafelrand steken?